Full palingbeek01

Details

Adres:
Eekhofstraat 14
Postcode:
8902
Plaats:
Hollebeke - Ieper
Regio:
Telefoon:
+32-57200436
E-mail:
golfpalingbeek@skynet.be

Golf Palingbeek

Gelegen midden in de pittoreske schoonheid van het Vlaamse heuvelland en niet zo ver van de historische stad Ieper biedt onze lichtglooiende, groene golfbaan (6.165 meter, par 72) een ruime waaier van uitdagingen aan spelers van alle niveaus. Het elegante clubhuis met zijn aanlokkelijk terras is ondergebracht in wat ooit het kasteel van Voormezele was. Het is een aangename vertoefplaats, waar zowel golfspelers als niet-golfers kunnen proeven van onze uitstekende keuken en wijnkelder.

De golfbaan werd ontworpen door Harold J. Baker, meer dan dertig jaar professioneel topspeler en tevens zeer gewaardeerd golfbaanarchitect. Baker was van oordeel dat een golfbaan op een natuurlijke wijze moet geïntegreerd zijn in haar omgeving, zodat niet alleen aan de sportieve, maar ook aan de esthetische verlangens en behoeften voldaan wordt. De Palingbeek is een van de mooiste voorbeelden van Baker’s denkwijze.

Het resultaat is een golfbaan in de volle pracht van de natuur, die spelers van allerlei kunnen weet te verleiden. Het is een baan waarop goed spel wordt beloond, maar waar een occasioneel slecht shot niet pijnlijk wordt afgestraft. Kortom: een ideale plaats zowel voor de clubleden als voor green fee spelers.

Naast zijn uitstekende 18-holes golfbaan beschikt De Palingbeek ook over alle faciliteiten die je van een moderne, vooruitstrevende golf kunt verwachten.

De oefenbaan (practice) - die gedurende de wintermaanden volledig verlicht is- huisvest 10 overdekte, 2 open afslagmatten en een aparte Pro-Bay, met daarbij nog een bijkomende zone voor hen die liever op gras spelen (enkel in de zomer). Er zijn afzonderlijke pitching en putting greens (met bunker), alsook vier oefenholes, die ideaal geschikt zijn voor beginners maar ook om je kort spel eens goed aan te scherpen.

Een beperkt aantal golfkarren en trolleys zijn te huur en tijdens de weekends kunnen wij, op verzoek, zorgen voor een kinderoppasdienst.