Full hattem

Details

Adres:
Veenwal 11
Postcode:
8051 AS
Plaats:
Hattem
Regio:
Gelderland
Telefoon:
038-441909
E-mail:
info@golfclub-hattem.nl

Hattemse Golf & Country Club

Deze uitdagende 9-holes baan met een par van 68 combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de 15 golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van voor 1930.

De baan is mooi, compact en gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen. De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. Zo kregen in 2010 hole 4 en 9 een special vermelding. De 6e/15e hole werd dat jaar tot vijfde par 4 van Nederland benoemd. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. Deze eik staat uitgebeeld in het logo van de club. Door de mooie ligging en de uitdagende holes genieten zowel golfers met hoge als lage handicap.