Full veluwse

Details

Adres:
Hoog Soeren 57
Postcode:
7346 AC
Plaats:
Hoog Soeren
Regio:
Gelderland
Telefoon:
055-5191275
E-mail:
secretariaat@veluwsegolfclub.nl

Veluwse Golfclub

De VGC is opgericht in oktober 1957. Een aantal golfers uit Apeldoorn nam het initiatief om op 6 ha. bosweide in het park Berg en Bos een golfbaan aan te leggen. In samenspraak met de Kroon en met defensie is begin jaren zestig onze baan op de huidige locatie tot stand gekomen. Een klaverweitje, een stuk bos, een dorpsvoetbalveld, een korenveld en de vuilnisbelt van Hoog Soeren werden voor de nieuwe baan ter beschikking gesteld. Prinses Beatrix en Koningin Juliana wezen enkele boomgroepen aan die beslist niet gekapt mochten worden wegens bijzondere herinneringen van de leden van het Koninklijk Huis.

In 1962 kwam de eerste bulldozer van de Genie in actie om het ontwerp van de Engelse golfarchitect Cotton gestalte te geven.
Uit de samenwerking met de Genie stamt het contact met de NOGB – Nederlandse Officieren Golf Bond – en stelt de VGC haar baan ter beschikking voor nationale en internationale, militaire wedstrijden. Officieren van de NOGB mogen voor een zacht prijsje bij de VGC golfen.

Het terrein werd gepacht van de Kroondomeinen, toen nog in bezit van de Koninklijke Familie. Deze pacht werd overgenomen toen Kroondomeinen in handen kwam van de Staat der Nederlanden. In 1993 werd de VGC eigenaar van de grond.
In mei 1963 werd de eerste wedstrijd gespeeld. In het nabij gelegen ‘Jachthuis’, voorheen een oude hoeve met jachtkamer van de Prinsen van Oranje, kwamen twee kleedkamers beschikbaar met douche. Twee jaar later, in mei 1965, werd het huidige clubhuis officieel geopend. In de loop der jaren hebben er diverse aanpassingen plaatsgevonden, maar de gezellige ambiance is gebleven.

Diverse malen is onderzocht of uitbreiding naar 18 holes mogelijk was, maar om uiteenlopende redenen bleek dat niet het geval en gelet op de nieuwste ontwikkelingen in golf zijn wij blij dat er geen baanuitbreiding heeft plaatsgevonden.

Bron: http://www.veluwsegolfclub.nl/club-bestuur/historie/