Handicap registratie online

Een van de dingen die golf tot een bijzondere sport maakt, is dat met golfen mensen van verschillende niveaus tegen elkaar kunnen spelen: dit wordt gedaan door middel van een handicap. Hoe lager de handicap, hoe beter iemand is in de golfsport. Hebt u zelf interesse in de golfsport en wilt u meer weten hoe u daar het beste mee kunt beginnen? We hebben dat hieronder voor u uitgewerkt. Natuurlijk vertellen we u ook graag iets over onszelf. Bij ons vindt u ook alle andere onmisbare informatie over de golfsport.

Over Golf4Holland

Golf4Holland is een golfclub die officieel aangesloten is bij de NGF en is opgericht ter promotie en bevordering van golfen in Nederland. Golf4Holland biedt u een totaal platform met alle benodigde informatie voor als u golft of wilt starten met golfen. Wij bieden lessen bij professionele lesaanbieders aan voor scherpe prijzen, u kunt online het NGF regelexamen oefenen en een datum bij ons aanvragen om het NGF regelexamen af te leggen. Natuurlijk biedt Golf4Holland het laatste golfclubnieuws en een overzicht van golfevenementen door het hele land. Ook kunt u de Golf4Holland app downloaden waarmee u nog gemakkelijker gebruik kunt maken van bovenstaande diensten. Met de app kunt u eenvoudig scores invoeren en registreren bij de NGF.

Hoe begint u met golf?

Voordat u uw eerste officiële handicap, oftewel handicap 54, kunt halen, moet u de volgende stappen hebben doorlopen:
Stap 1: lessen volgen bij een golfprofessional Stap 2: behalen baanpermissie – u mag nu zelfstandig op de baan waar u de permissie behaald heeft, gaan spelen Stap 3: het leren van de golfregels d.m.v. zelfstudie en online oefenen van examens op de website van Golf4Holland Stap 4: als u er klaar voor bent – als u bijvoorbeeld steeds slaagt voor de online oefenexamens, dan meldt u zich even aan om het golfregel examen af te leggen Stap 5: een ronde van 9 of 18 holes spelen met iemand die zelf tenminste over een handicap 54 beschikt. Als u uw resultaat via onze app of online invoert wordt uw nieuwe handicap automatisch berekend. Stap 6: u ontvangt een pas met daarop handicap 54 (de hoogst mogelijke handicap)

Meer informatie

Heeft u uw beginners golfcursus gehad en wilt u graag officieel de golfsport uitoefenen? Word dan lid bij Golf4Holland en haal uw handicap 54! Nog geen lessen gevolgd? Kies dan een van de golflesaanbieders voor een golfles. Hebt u al een handicap en wilt u lid worden van Golf4Holland? Word dan hier lid. Neem voor vragen contact met ons op via info@golf4holland.nl of bel op werkdagen tussen 09.30 en 12.30 uur.
Contact DIRECT REGISTREREN

Golf4Holland APP

Download de Golf4Holland app!
Makkelijk en snel scores bijhouden voor meerdere spelers met directe stableford resultaten. Probeer het nu gratis!

Hoe het werkt