Full schermafbeelding 2010 04 01 om 12.25.17

Details

Adres:
Parkweg 5 5
Postcode:
3455 RH
Plaats:
Haarzuilens
Regio:
Utrecht
Telefoon:
030-6772860
E-mail:
info@gcdehaar.nl

De Haar

Het 78 hectare metende terrein is gevarieerd begroeid. U vindt er beuken, eiken, lindebomen, kastanjes, naaldhout, een appelboomgaard en sinds enkele jaren rijk bloeiende rhododendrons. In het park staan verder vele bijzondere boomsoorten, neem bijvoorbeeld de sequoia, de carya (een van de weinige in Nederland), de varenbeuk, de op de Nederlandse linde geënte krimwilg en de moerascipres. Midden in het park ligt een grote vijver (de ‘rivier’) met een diepte van tien meter en enkele kleine vijvers en slootjes. Het is een ideale verblijfplaats voor veel verschillende soorten vogels, reptielen en insecten.

De huidige 9 holes baan heeft een slope rating van 136, de par is 72. Afwisselend biedt de baan korte en langere holes, waarbij de plaatsing van het tee shot en de benadering van de greens belangrijk zijn. Course management is vereist. Als mooiste holes wedijveren op dit moment de 6e en de 8e. De 6e is een par 3 over water, de 8e  is een par 4 met aan het eind een prachtig zicht op Kasteel De Haar.

Eind 2018 is begonnen met de uitbreiding van de baan van 9 naar 18 holes. De nieuwe baan is ontworpen door de baanarchitect Bruno Steensels die ook getekend heeft voor het ontwerp van de ‘International’ in Amsterdam en ‘De Goyer’ in Eemnes.

Er worden negen nieuwe holes aangelegd en de oude negen holes worden volledig opnieuw opgebouwd volgens de laatste technische inzichten op het gebied van waterhuishouding en bodemontwikkeling. De hele aanleg vindt gefaseerd plaats, zodat altijd een volwaardige 9-holes baan beschikbaar is om te spelen. In totaal zal de aanleg twee jaar in beslag nemen. Eind 2020 gaat de nieuwe baan open.