Full h14

Details

Adres:
Maarheezerweg Noord 11 11
Postcode:
5595 XG
Plaats:
Leende
Regio:
Noord-Brabant
Telefoon:
0402061818
E-mail:
info@haviksoord.nl

Haviksoord

De eerste negen holes zijn aangelegd in 1976, gedeeltelijk op landbouwgrond (hole 2, 8 en 11) en gedeeltelijk in bossen die in de dertiger jaren van de vorige eeuw waren geplant als productiehout.
In het gebied bevindt zich ook een meer dat rond 1970 werd uitgegraven voor gele grondwinning, die grond werd gebruikt om op en afritten van diverse viaducten over de A2 te maken. De deklaag (zwarte grond) werd als “heuvels” rond het meer gelegd.
In 2006 werd de baan uitgebreid naar 18 holes, alle nieuwe holes werden aangelegd in bestaand bos en sommige oude holes werden opgesplitst.
 Beide ontwerpen hielden rekening met het bestaande landschap zodat de baan een zo natuurlijk mogelijke uitstraling zou krijgen.
Aangezien bijna het gehele gebied voor 1930 heidegrond was (vandaar de naam van het gebied “Zevenhuizensche Heide”) hadden en hebben we te maken met zeer zure grond. Door de jaren heen bleek dit goede grond vooral voor Golf Greens.
 Deze zuurgraad zorgt ervoor dat Straatgras (Poa Unnua) niet of nauwelijks wil groeien. En dit soort gras heb je liever niet in de greens.
Haviksoord heeft zich als golfbaan altijd op de Engelse leest geschoeid.
 De golfbaan in goede conditie, met extra aandacht voor de kwaliteit van de Struisgras (Bent) greens.
Een baan die voor zowel de gemiddelde als de geoefende speler uitdagend is. Een compact clubhuis waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.
De baan en het "thuisgevoel" van de spelers zijn voor ons de hoofdzaken.
 Vandaar dat Haviksoord geen starttijden kent voor haar leden.
Op de vraag, waarom heet de golfbaan Haviksoord, is het antwoord simpel. Die naam komt van de Vliegtuigfabriek die er vroeger stond! (ongeveer waar nu de Putting-green ligt). Wilt u meer weten over die fabriek klik dan hier.
Bron:https://www.haviksoord.nl/hgc2019/pages/baan.html, https://www.haviksoord.nl/