Full schinkelshoek001

Details

Adres:
Zuidbuurt 79 79
Postcode:
3132 KA
Plaats:
Vlaardingen
Regio:
Zuid-Holland
Telefoon:
010-4602139
E-mail:
info@golfbaanschinkelshoek.nl

Schinkelshoek

Op Golfbaan Schinkelshoek heeft u de mogelijkheid tot  het spelen van 18 holes in slechts 2,5 uur ( par 72) én u kunt op bepaalde vastgestelde tijden golfen met de traditionele 'zware' golfbal!

Het unieke ontwerp van Golfbaan Schinkelshoek ligt ten grondslag aan een lichtere golfbal.  De bal ondervindt door zijn geringere gewicht echter meer luchtweerstand en komt met dezelfde kracht gespeeld minder ver dan zijn zwaardere soortgenoot. Het spel, de techniek, de spelvormen en de golfmaterialen zijn identiek aan die van een reguliere golfbaan.

De afstand tussen afslag en hole is op Golfbaan Schinkelshoek kleiner dan op de traditionele baan. Hierdoor zijn er maar 2,5 uur nodig voor het spelen van 18 holes, ten opzichte van 5 uur op een traditionele baan. De 2,5 uur die nodig zijn voor het spelen van 18 holes zijn makkelijker in te passen in volle zakelijke en privé agenda's.

Iedere serie van 9 holes is par-36. Dit betekent dat er net zoveel slagen nodig zijn als op een traditionele baan, maar omdat er minder tijd lopend wordt besteed, wordt er relatief meer tijd besteed aan golftechniek.

Op 21 juni 2016 heeft de NGF een van onze 9-holes banen - als korte baan goedgekeurd. Op een door NGF goedgekeurde baan wordt met de traditionele bal gespeeld en kunnen EGA handicaps worden gelopen en verbeterd.

Golfbaan Schinkelshoek is hiermee uniek in Nederland. Behalve dat er op drie banen van elk 9 holes (Westland, Waterland en Delfland) gespeeld kan worden met de lichte Schinkelshoekbal wordt het op de Westlandbaan voortaan mogelijk om op bepaalde tijden met de traditionele bal te spelen. Wanneer op deze baan met de (oranje) traditionele bal wordt gespeeld wordt deze voortaan serie SCHINKELSHOEK genoemd.

Het is een prachtige uitdagende 9 Holes baan / PAR 28 baan geworden met een totale lengte van 816 meter. Alle holes zijn PAR 3 behalve Hole 3, deze is PAR 4 gewaardeerd.

Het vaste concept van Schinkelshoek – het spelen met de lichte bal blijft ongewijzigd - maar met de komst van de serie Schinkelshoek is er voor velen een extra uitdaging en golfplezier toegevoegd. Ook spelers die geen lid zijn van Golfbaan Schinkelshoek heten we uiteraard van harte welkom om op onze uitdagende baan te komen spelen.

Het spelen op Golfbaan Schinkelshoek heeft geen leeftijdsgrens en is betaalbaar voor iedereen. Ervaar echte ongedwongen sfeer!