Full sluispolder

Details

Adres:
Sluispolderweg 7 6
Postcode:
1817 BM
Plaats:
Alkmaar
Regio:
Noord-Holland
Telefoon:
0725111555
E-mail:
info@sluispolder.nl

Sluispolder

Achter de duinen, tussen Bergen en Alkmaar ligt de schitterende 18-holes golfbaan Sluispolder. Een interessante baan, rijkelijk voorzien van bunkers en waterpartijen, die bij veel holes voor een extra handicap zorgen.

Door de ligging van de baan, dicht bij de kust, is tevens de bijna altijd aanwezige wind een bepalende factor in het spel. Het samenspel van deze elementen bepaalt dat deze baan met haar ruime greens en brede fairways een uitdaging blijft voor de geoefende speler.

De eerste 9-holes zijn in 1991 door Alan Rijks aangelegd en bevinden zich op een licht geaccidenteerd terrein, de golvende uitlopers van het oude duinlandschap. Deze duinlaag is temidden van de kleipolder plaatselijk omhoog gestuwd, wat het landschappelijk heel interessant maakt.

Deze "nieuwe" 9-holes completeren de "oude" 9-holes, die in 1983 door Joan Dudok van Heel werden ontworpen. Deze waterrijke 9-holes vormen thans het tweede gedeelte van de baan. Hier speelt de vaak aanwezige straffe zuidwestenwind soms partner, soms opvallend tegenstander. De laatste hole is een prachtige hole om mee te eindigen. Het is een interessante dogleg, waarbij de tweede slag over een waterpartij gedaan moet worden om uiteindelijk terecht te komen op een split-level green.

Als u aan uw korte spel wilt werken, kunt u uitstekend terecht op de 9-holes par-3 baan. Deze korte maar uitdagende Alan Rijks baan, vereist precisie voor de gevorderde speler en biedt beginners een goede kennismaking met golf.

Naast de 18-holes championship course en de 9-holes par-3, beschikt golfbaan Sluispolder ook over uitgebreide oefenfaciliteiten. Naast de driving range vindt u een putting green en maar liefst 6 pitch- en puttholes.