Nederlanders in het KLM Open na dag 1

Mock
12-09-2014

Joost luiten had natuurlijk een droom start. Vooral de tweede 9 waar hij door een eagle en 3 birdies (helaas ook 1 bogey) een prachtige 32 binnenbracht voor het leidende totaal na de eerste ronde: 65 (-5). Wil Besseling slaagde erin met 5 birdies en 3 bogeys een score van 68 (-2) binnen te brengen, op dat moment leverder dat een gedeeld 11e plaats op.

Daar vlak achter eindigde Inder van Weerelt, de kersverse winnaar van de Twente Cup met een score van 69 (-1). Inder maakte ook 6 birdies maar teveel bogeys. Derksen maakte een weinig inspirerende score van 71 (+1) met weinig birdies en teveel bogeys. Robin Kind bracht ook dezelfde score binnen, evenals Floris de Vries. Robin maakt maar liefst twee double bogeys in die ronde en dat is zonde. De Vries maakte te weinig birdies en teveel bogeys.

Ook Reinier Saxton en Daan Huizing slaagden erin dezelfde score binnen te brengen. Saxton speelde een vlakke ronde met weinig ups and downs. Daan Huizing had ook een vrij vlakke ronde met helaas een double bogey op 14.

Maarten Lafeber had meer nodig en bracht een score van 73 (+3) binnen - geen birdies in deze ronde van Lafeber - en die zal hij vandaag dus hard nodig hebben want de cut zal nu naar verwachting op par of +1 vallen. 

Taco Remkes en Tim Sluiter hadden duidelijk hun dag niet. Remkes maakt nog 75(+5) met 2 double bogeys in de 1e 9, en Sluiter had in zijn 2e 9 maar liefst 5 bogeys en een double bogey nodig voor een totaal van 78 (+8). Voor deze heren zit meespelen in het weekeinde er zonder klein wonder vandaag niet meer in.

Beste amateur Joeroen Krietemeijer maakte een score van 71 (+1), met een birdies maar ook met een doublebogey op 10. De overige Nederlandse Amateurs van Driel (+3), van Veen (+4), Prins (+7), Keunen (+8), Reints (+9) hebben heen stevige uitdaging om de cut nog te halen.

Het wordt weer een spannende en vast leuke dag op het KLM Open 2014! 

The Golf4Holland foundation is legally obliged to provide information about and request permission for the use of cookies. By using this site you automatically accept the use of these cookies. Read more about our Privacy and Cookie Policy.