Wat uw Greens in Regulation u vertellen

Mock
10-08-2015

Wat is een Green in Regulation?

Er is sprake van ”Green in Regulation (GIR)” als een (deel van) de bal op de green ligt in niet meer dan 2 slagen minder dan de par van die hole. Dat komt er op neer dat je op een par 3 met je eerste slag op de green moet liggen, op een par 4 met je tweede slag en op een par 5 met je derde slag.

Hoe berekent Golf4Holland dat?

Dat doet Golf4Holland door het aantal putts dat u op een hole genoteerd heeft (dat zijn de putts die u op de green gemaakt heeft – dus niet van buiten de green). U heeft uw totaal aantal slagen op die hole ook ingegeven. Golf4Holland trekt nu het aantal putts van dat totaal af en wat overblijft is het aantal slagen dat u nodig had om op de green te komen. Op basis van de par van de hole stelt Golf4Holland dan vast of u een GIR had of niet.

Wat heb ik aan GIR?

Er is een sterk verband tussen het gemiddeld aantal GIR dat u maakt per ronde en uw gemiddeld score per ronde. Kijk maar eens in onderstaande tabel:

Greens In Regulation (GIR) Gemiddelde Score
12 69-73
11 71-75
10 73-77
9 75-79
8 77-81
7 79-83
6 81-85
5 83-87
4 85-89
3 87-91
2 89-93
1 91-95

 

Bedenk wel, dit zijn gemiddeldes over 20 of meer geregistreerde rondes.
Wat interessant is aan deze tabel, is hoeveel uw score vooruit kan gaan indien u gemiddeld 1 GIR meer maakt.

Een expert heeft er zelfs een formule voor bedacht: SCORE = 95.1-2 X GIR.

Hoe kan ik meer GIR maken?

  • Mik niet altijd op de vlag maar op het midden van de green.
  • Besteed meer aandacht aan het in de fairway slaan van uw afslag. Het is veel makkelijker op de green te slaan vanaf de fairway dan vanuit de rough.

OEFENTIP:

Sla 6 ballen met uw driver. De eerste met slechts 50 procent van uw kracht, de volgende met 60% en zo voorts tot 100%. En doe dat nog een keer. U zult zien dat u met 80-90% gebruik van uw kracht de meeste ballen in de baan houdt. Doe dat in de baan ook.

The Golf4Holland foundation is legally obliged to provide information about and request permission for the use of cookies. By using this site you automatically accept the use of these cookies. Read more about our Privacy and Cookie Policy.